N\O producten vrij van microplastics

Onze hoofdleverancier van N\O uit Italië heeft verklaard dat al onze producten vrij zijn van microplastics, of dat dergelijke ingrediënten dusdanig bewerkt zijn dat deze volledig veilig zijn volgens de eisen en wetgeving van de EU. Zij verklaren het volgende:

‘Na een zorgvuldige analyse wat betreft de kwestie van microplastics met de verschillende leveranciers van onze grondstoffen, en ook met de Personal Care Products Council, bevestigen wij dat alle producten binnen het huidige assortiment van N\O geen ingrediënten bevatten die onder de definitie van microplastics vallen.

Met microplastics wordt in feite bedoeld: vaste deeltjes in plastic, onoplosbaar in water, met een grootte gelijk aan of kleiner dan 5 millimeter, opzettelijk toegevoegd aan cosmetische producten met een exfoliërende en reinigende werking.

De app BTMB scant een deel van het assortiment van N\O vrij van microplastics, en het andere deel wordt afgewezen op basis van een aantal ingrediënten. De door de app afgekeurde en gerapporteerde ingrediënten (bv. polyquaternium -7 en polyquaternium-10) zijn polymeren met verschillende functies (detergenten, conditioneren, filmen, etc.). Deze ingrediënten zijn oplosbaar in water en vallen daarom niet onder bovenstaande definitie van microplastic. Wij als leverancier garanderen daarom dat je er zeker van kunt zijn dat onze geleverde producten geen microplastics bevatten’.

Voor meer details verwijzen we naar het document uitgegeven door de Personal Care Products Council waarin wordt verduidelijkt dat het niet de INCI-naam is die definieert of een ingrediënt een microplastic is, maar dat er andere factoren zijn waarmee rekening moet worden gehouden zoals deeltjesgrootte, chemisch-fysische eigenschappen en persistentie in het milieu. Bij interesse kan dit document opgevraagd worden via onze verkoop binnendienst: info@rogazi.com.

Wij hebben een kritische houding richting de werking van apps die ingrediënten scannen, aangezien deze niet betrouwbaar zijn en niet gebaseerd zijn op een solide onderzoeksbasis en wetenschappelijke chemische grondslagen. Bij vragen staan wij voor jullie klaar via info@rogazi.com.