ECO-LIFESTYLE, AMBACHT & CREATIE

Ricardo Fernando van Rix Studio in Veenendaal toverde zijn salon om tot een theater voor de NO inspiratiemiddag. Ongeveer 50 kappers waren bij dit evenement aanwezig dat eind september voor de eerste keer plaatsvond sinds de oprichting van NO natural original in januari 2018. Het jonge merk zet momenteel voet aan de grond in Nederland en steeds meer kappers werken met de stijlvolle, Italiaanse producten.  

Hein van Gastel, eigenaar van Rogazi en distributeur van NO natural original, opent de inspiratiemiddag. Hij legt uit hoe het merk ontstaan is en op welke doelgroep hij zich richt: de creatieve kapper die graag met een natuurlijk merk werkt. De producten van NO natural original zijn rijk aan natuurlijke ingrediënten en ze bevatten geen sulfaten, parabenen, SLS of SLES. De missie van Hein van Gastel is om producten aan te bieden, waarmee de professionele kapper creatieve looks kan creëren. Hiervoor werkt hij nauw samen met zijn dochter Indyra van Gastel die al enkele Coiffure Awards gewonnen heeft. Zij is als art director verantwoordelijk voor de haarmodetrendcollecties die het merk twee keer per jaar uitbrengt.

Paneldiscussie

Na zijn presentatie roept Hein drie kappers naar voren. Deze drie ambassadeurs werken in hun salon met de producten van NO natural original. Ricardo Fernando, Ismaël Adjis en Domino Kramer nemen plaats op het podium. Zij geven antwoord op vragen zoals waar zij hun inspiratie vandaan halen, hoe ze zich van hun concurrenten onderscheiden en of ze zelf ook een eco-lifestyle nastreven. Ook gaan ze in op het werken met de producten van NO natural original.

Force of nature

Dan is het de beurt aan Indyra van Gastel, art director van NO natural original. Ze legt uit hoe de herfst/winter collectie ‘The Force of nature’ ontstaan is. “Bloemen, planten en struiken kennen door de seizoenen en lichtinvallen vele aardetinten. Deze natuurlijke kleuren heb ik bij het samenstellen van de trendcollectie gebruikt.” In een vlot tempo komen vijf modellen achter elkaar het podium op, waarbij Indyra het haar met de producten van NO natural original professioneel in model brengt. Hierbij geeft ze aan wat ze doet en wat voor kleuren ze gebruikt heeft om het resultaat te behalen. Na dit spetterende blok praten de aanwezigen in een ontspannen sfeer nog wat na. Ook genieten ze van de bits & bites die gebaseerd zijn op de ingrediënten die ook in de producten van NO natural original voorkomen. Geïnspireerd keren ze daarna weer huiswaarts.

Benieuwd naar de foto’s?