‘DEZELFDE COUPE ZOALS VORIGE KEER IS VERBODEN’

Coef is een concept store in Nijmegen met streetwear, schoenen, accessoires en een kapsalon. Sinds kort werken de kappers met het merk NO natural original. We spraken salonmanager Kimberly Marlessy (36 jaar) over het concept van Coef.

Hoe lang ben je al kapper?

“Al zestien jaar zit ik in het vak, de laatste vijf jaar werk ik bij Coef.”

Wat is er zo speciaal aan het concept van Coef?

“De kracht is dat klanten alles in één winkel terugvinden, zonder shops-in-shops. Daarnaast is de constructie anders dan anders. Coef bevindt zich in een groot pand. Het is één winkelruimte met in het achterste deel de kapsalon over de gehele breedte. Er zijn geen muren. Klanten merken dat ze de salon ‘betreden’, doordat de vloer een trede hoger ligt. Je kunt de salon daarom goed zien als je van buiten naar binnen kijkt. Zeven dagen per week zijn we open. Totaal werken er acht kappers en een leerling bij Coef. Het liefst zou ik een team van negen hairdressers hebben, dat is net iets gemakkelijker plannen.”

Wat is belangrijk?

“We zetten in op ‘beleving’. Zo kunnen klanten onze iPads gebruiken. Ook serveren we klanten die in de ochtend een kleurbehandeling ondergaan, rond het middaguur een tosti. Dat vinden ze allemaal lekker. Je komt hier niet voor een snelle knip- of kleurbeurt, maar voor de beleving en het advies. We kijken wat het beste is voor onze klant. Dezelfde coupe zoals vorige keer is verboden. Je hoeft niet een totaal andere look te creëren, de scheiding naar een andere kant is al anders. Maar de kleur een tint lichter, behoort ook tot de mogelijkheden.”

Wat is je favoriete NO product?

“Mijn favorieten zijn toch wel de pastelkleuren. Pastels passen goed bij onze winkel, omdat klanten hiermee net iets anders dan anders hebben.

Je hoeft het haar van een klant niet helemaal roze te verven, maar je kunt nuances aanbrengen. Meestal wast de klant de kleuren er na een keer uit, maar deze van NO natural original blijven langer behouden. Ook vinden onze klanten het belangrijk dat een merk een natuurlijke basis heeft en PPD- en ammoniavrij is. Dus dat komt helemaal goed!”